Hungária szelet II
8 fő részére
Nehézség:
közepes
tészta
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált dió
krém
- 3 és 0.5 dl tejet
- egy karamell puding
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg dióval vagy gesztenye püré
teteje
- csokimáz
Elkészítés
A tojássárgáját a porcukorral és 9 kanál vízzel habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a habbá vert fehérjét. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe keverünk még darált diót. A diós masszát öntjük a tepsi aljára, a piskótát a tetejére és lassú tűznél sütjük. A krém készítése: A tejet a karamell pudinggal felfőzzük, majd a porcukrot is belerakjuk. Levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, a margarint meg a diót vagy gesztenyepürét is belekeverjük. A tetejére csokimázt teszünk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.